joi, 10 noiembrie 2011

Blog

as dori sa imi fac inca un blog cu care probabil voi fi mai ocupat decat cu acesta dar stiu ca am facut o pauza lunga dar voi posta si pe acesta dar mai rar

sâmbătă, 7 mai 2011

Veverita siberiana

       Veveritele siberiene sunt adorabile ele sunt pretentioase nu trebuie sa le bata soarele nu trebuie sa stea prea aproape de televizor sau televizor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         NU TREBUIE SA LE LASATI IN SALBATICIE MULTE PLANTE ALE ROMANIEI SUNT OTRAVITOARE PENTRU ELE!!!
                      le trebuie o cusca mare casuta de plastic sa se ascunda si fan sau rumegus. 

joi, 7 aprilie 2011

shiba inu

Va rog urmariti filmuletele de sus. Cautati un caine usor de dresat? Mai cautati un shiba inu este destept insa are o fire independenta trebuie sa ai experienta cu cainii ca sa te intelegi cu dansul daca nu va intoarce casa cu susu in jos.|Daca combini dresajul cu joaca nu va fi greu.Eu am avut doi caini Rex care era cotetar<corcitura> si Arco caine de vanatoare ma intreb cum ar fi sa am un caine ca asta.Pot sa va zic un secret peste cateva luni am voie sa aleg un caine desigur voi alege un shiba inu va tin la curent cum ma descurc.

                                                                                             



       

duminică, 13 martie 2011

Proiecte

Am multe idei de proiecte aveti de facut un proiect pentru scoala despre animale si nu stiti ce sa scrieti trimiteti la adresa mit.adrian@yahoo.com si voi vedea ce informatii va pot procura nu o sa-l fac eu in locul vostru dar daca chiar nu stiti nimic despre animalul respectiv sunt sigur ca voi avea eu cateva idei.

vineri, 11 februarie 2011

Antilopa gnu

          Prin infatisarea si comportamentul sau, antilopa gnu este un animal cu adevarat fascinant. in ciuda numelui, acest mamifer nu are nimic in comun cu antilopele obisnuite, poate doar salturile fantastice pe care este capabil sa le faca.
           Antilopa gnu pare o corcitura intre mai multe animale. Capul este asemanator cu al cerbului, coarnele sunt curbate precum cele ale uni bou, are o coada si o coama de genul celor detinute cai, iar sub barbie poseda un      "barbison" de tap.

..........................................................................................................................................................................  P.S. ".........................................'' inseamna ca o sa continui articolul alta data.

duminică, 30 ianuarie 2011

Bufnita

Bufnita se mai numeste si Buha si poate fi intalnita pe tot globul pamantesc, exceptie facand Antarctica, avand capacitatea de a suporta bine atat clima rece cat si pe cea calda.



Bufnita este cea mai mare pasare rapitoare de noapte, ajungand la inaltimea cuprinsa intre 15 si 61 cm. Traieste singura, in cuiburi construite in crengile sau scorburile copacilor si pe pamant, in regiuni stancoase.


Corpul bufnitei este rotund, acoperit de un penaj bogat, cu un cap mare la care se remarca 2 ochi rotunzi galbeni-portocalii ce ocupa jumatate din marimea capului. Are aripile lungi, iar coada si picioarele sunt scurte. Ghearele puternice ii sunt necesare pentru a se agata bine pe crengile copacilor si pentru a vana.


Coloritul penajul pasarii este maro inchis si deschis, in partea anterioara, mai ales, fiind vizibile dungi in nuante de alb combinat cu negru sau galben.


Se hraneste cu soareci de camp sau de casa , crabi, broaste, lilieci mici, insecte sau chiar iepuri. Desi aceasta pasare si-a atras un renume negativ din cauza sunetului lugubru, asemanator cu un vaiet, ea este foarte folositoare, vanand intr-un an aproximativ 10 000 de soareci care, inmultindu-se, ar consuma cantitati uriase de hrana si ar duce la raspandirea multor boli.


Nu are multi dusmani, pentru ca iese noaptea si este bine camuflata de culorile penelor. Avand vederea foarte slaba (bufnita vede aproape numai in alb si negru), in timpul vanatului se bazeaza mult pe auzul foarte fin si pe capacitatea de a zbura facand putin zgomot (este ajutata de penele lungi si umflate, printre care patrunde mult aer), astfel incat victimele sunt luate prin surprindere de multe ori.


Bufnita este singura pasare care are ochii situati pe partea anterioara a capului. Spre deosebire de ai oamenilor, acestia sunt fixi. Din aceasta cauza are un gat scurt dar foarte flexibil pe care il poate intoarce in aproape toate partile.

vineri, 28 ianuarie 2011

Cameleonul

Cameleonul este un animal asemanator cu soparla, ce are o lungime de aproximativ 30 cm. Cameleonul este un animal rar, existand aproximativ 113 specii de cameleoni in lume. Se gasesc in nordul Africii, Asia Mica si sudul Spaniei.



Singuratic, cameleonul, traieste in copaci, dar este capabil sa alerge rapid in cazul in care este amenintat.

Adaptat la viata arboricola si la vanatoarea de insecte, cameleonul are corpul puternic comprimat lateral, iar degetele picioarelor sunt orientate in doua laturi opuse, formand un cleste cu care se prinde de ramuri.

Cameleonul este un animal care ajunge la maturitate la varsta de 9 luni, fiind capabil sa-si schimbe culoarea corpului dupa mediul inconjurator.

In general, mananca o mare varietate de nevertebrate, pasari mici, soparle si insecte.

Cameleonii traiesc mai mult de 10 ani si sunt animale ovovipare, reproducandu-se o data la 2 ani. Imperecherea are loc in Ianuarie sau Februarie, putand exista 3 sau 4 imperecheri pe zi. Depunerea oualor are loc in Martie, ouale fiind depuse intr-o groapa pe care o sapa cameleonul. Clocirea oualor dureaza circa 10 luni.

Dusmanii cameleonilor sunt poluarea, bolile, oamenii si alte animale.


lupii


Cea mai mare specie din familia cainilor si una din cele sapte care formeaza ordinul carnivorelor, specia lupului este cea mai raspandita dintre mamiferele care traiesc in prezent. Avand o statura de 100-150 cm si o greutate cuprinsa intre 12 si 80 de kg, lupul este unul dintre animalele cele mai inteligente si adaptabile.

Are aspectul asemanator cu al unui caine, ochii rotunzi, coada groasa si un bot alungit, in care se ascund colti puternici

Vaneaza diverse vietati, de la rozatoare si insecte pana la animale mari ca elanul, bizonul sau boul moscat. Este raspandit in Canada, Alaska, Europa Estica si Centrala, Rusia, Siberia, Peninsula Scandinava, Orientul Apropiat si Asia Centrala.


Lupii sunt una din putinele specii de animale care se gasesc pe tot cuprinsul globului, lupii care traiesc in Romania fac parte din categoria Lupilor Europeni.


Lupii traiesc in haite, bine organizate, conduse de un mascul – liderul alpha.


Fiecare haita traieste pe unteritoriu bine determinat dar, pentru a vana, adesea parcurg distante foarte lungi in cautarea prazii. Pot ucide animale de pana la 10 ori mai mari ca greutate si dimensiune decat ei, sunt carnivori prin definitie si animale foarte puternice; caprioarelesi elanii (in regiunile unde acestia traiesc) sunt hrana lor favorita. Lupii Europeni mananca si animale mult mai mici decat ei, cum ar fi soarecii sau sobolanii; din cauza scaderii numarului animalelor salbatice au inceput sa vaneze animale domestice aflate in apropierea padurilor – cai, bovine, chiar si caini.


Perioada de imperechere la lupi are loc in primele luni ale anului, ianuarie - martie, perioada de gestatie dureaza 7 saptamani; puii sunt nascuti vii, intr-un culcus special amenajat, ferit de ochii celorlalte animale de prada aflate in padure. Responsabil cu hrana puilor si a mamei este seful haitei (liderul alpha) care, in aceasta perioada, vaneaza singur; prada este adusa la cuib de catre tatal lup ori intreaga, taras, ori rupta in bucati mici, in propriul stomac – pentru a putea transporta in siguranta hrana catre pui, lupul o inghite si apoi o regurgiteaza, semidigerata, la sosirea in cuib.                      





P.S. cititi cartea ,,Colt Alb'' este o carte interesanta despre lupi

Ciobanescul Mioritic

Ciobanescul Mioritic a fost selectionat dintr-o rasa naturala existenta in Carpati, principalul motiv fiind utilitatea. Gratie aspectului viguros, aceasta rasa are multi amatori in Romania. Standardul a fost redactat de catre Asociatia Chinologica Romana in 1981. Comisia tehnica A.Ch.R. a adaptat si revizuit standardul la 29 martie 2002, in conformitate cu modelul stabilit de Federatia Chinologica Internationala la Ierusalim.Cainii Ciobanesc Romanesc Mioritic au un corp masiv, care e acoperit in intregime cu o blana lunga si ciufulita, colorata in nuante deschise. Capul acestor caini e masiv; craniul lor e larg, putin arcuit; botul e puternic, ingustandu-se treptat spre nas; lungimea botului e mai mica decat cea a capului. Osul occipital al acestor caini e larg si pronuntat. Nasul lor e bine dezvoltat, larg si negru. Urechile acestor caini nu sunt foarte mari, asezate mai degraba in partea de sus, triunghiulare, atarnand de fiecare parte a capului. Ochii acestor caini sunt de marime medie, putin in forma ovala, de culoarea chilimbarului sau caprui-deschis. Gatul cainilor e musculos si masiv, de lungime medie. Corpul lor e rectangular, de lungime medie; spatele e solid, larg si musculos; pieptul acestor caini e larg, moderat pronuntat. Umerii acestor caini sunt si ei largi. Coada e asezata sus; in repaos atarna in jos, varful ei fiind putin curbat. Cand sunt in actiune, coada e purtat in sus, la inaltimea spatelui, fara a fi insa aplecata pe acesta. Blana acestor caini e lunga si abundenta, acoperind intreg trupul lor, inclusiv capul si picioarele. Blana superioara e usor ondulata, mai rezistenta si lunga de 3.15-6.3 inch (8-16 cm); cea inferioara e mai densa si mai moale.Culoarea de baza pt. acesti caini e de obicei albul, crem deschis sau gri pal, uneori cu pete de ace culori. e preferata pielea colorata in gri. Urechile si coada pot fi decupate.

Labradorul Retriever

Labradorul Retriever isi are originile in provincia Newfoundland din Canada, fiind un caine de aport, iar mai tarziu, dupa antrenarea acestuia a fost folosit si pt. vanatoare. Pescarii il foloseau pt. aducerea spre tarm a plaselor in care era prins pele. Labradorul Retrever a ajuns pt. prima data in Europa, in Anglia, la jumatatea secolului al XIXX-lea, fiind adus de vasele pescaresti portugheze. Conform altei teorii, aceasta rasa a fost adusa cu mult inainte in Portugalia.Datorita acestor calitati, numerosi aristrocrati au detinut exemplare din aceasta rasa. Printre primii poseori din Anglia, de Labrador, s-a numarat si colonelul Peter Hawker, mai tarziu prin anii 1860 un numar mare de aristrocrati detineau astfel de caini devenind rapid preferatul iubitorilor de animale. Datorita aptitudinilor remarcabile de mare inotator, dar si pt. faptul ca era descurcaret in diverese medii, sunt mari castigatori la probele de aport si la probelor de caini utilitari.

Temperament

Labradorul Retriever este un caine iubitor, afectuos, calm si rabdator. Are un grad inalt de inteligenta, este loial si cooperant, cu o prezenta de spirit debordanta. Jucausi si mari iubitori de natura, ei adora sa se joace, mai ales in apa.

Au un excelent temperament, demn de incredere si sunt prietenosi, iubitori cu cei mici si toleranti cu alti caini. Tanjesc dupa afectiunea umana si este nevoie ca ei sa se simta parte a familiei. Labradorii sunt usor de dresat. Cativa s-ar putea sa fie rezervati fata de straini, iar daca nu doriti ca acest lucru sa se intample, de mici, Labradorii, ar trebui socializati foarte mult.

Acesti caini sunt mai degraba “strajeri” decat caini de paza, desi unii s-ar putea sa aibe talent innascut si pentru asta. Pot devenii distrugatori daca sunt lasati prea mult timp de capul lor. De pui Labradorul ar trebui invatat sa nu traga in lesa, deoarece au gaturi puternice.

Saint-bernardul

Saint-bernardul e o rasa de caine urias, cu o expresie oarecum trista.Caine de talie mare, avand originea in Alpii Elvetiei unde a fost utilizat pt. paza gospodariilor si a turmelor, pt. carausie si tractiune. A devenit celebru in secolul al XIX-lea fiind folosit, datorita puterii si simtului sau remarcabil de orientare, pt. salvarea calatorilor care se rataceau sau erau inzapeziti in trecatorile alpine. Numele ii vine de la trecatoarea Saint Bernard, unde a trait si cel mai celebru reprezentant al rasei, ciinele Barry, care intre 1800 si 1812 a salvat 40 vieti omenesti si e considerat cainele national al Elvetiei.Saint Bernardul modern e rezultatul unei selectii dirijate, la care au contribuit in mare masura crescatorii britanici pe la mijlocul secolului trecut, subliniindu-se in special aspectul sau masiv si fixarea caracteristicilor specifice ale coloratiei sale alb-rosii.Se caracterizeaza prin capul foarte puternic, masiv, impozant, marcat prin pliuri ce-i brazdeaza fata, botul lat, cu aspect patratic si trufa marcanta, totdeauna de culoarea neagra. Ochii bruni sau caprui sunt de marime mijlocie, plasati spre fata, iar in cele mai multe cazuri pleoapa inferioara nu se inchide complet. Privirea e serioasa, inteligenta si mereu binevoitoare. Stopul e bine marcat.Se cunosc doua varietati, in functie de lungimea parului : Saint Bernardul cu par scurt si Saint Bernardul cu par lung.

ciobanescul german

Ciobanescul german este o rasa de caine care se presupune ca a aparut prin domesticirea lupului.Consideratia are in vedere asemanarile aspectului general.Literatura de specialitate mentioniaza folosirea acestui caine din vremuri stravechi de catre ciobani germani, rasa prezentand variabilitate mare sub raportul insusirilor morfologice  dela o regiune la alta, adaptanduse conditiilor de clima si climaterice  fie modifcandu-si talia, viteza de miscare pentru campie, fie avand o talie ma mare pentru cei cu origine montana.S-a constatat ca au existat imperecheri numeroase intre cainii ciobanesti si lup, descendentii fiind domesticiti si utilizati pentru paza.

imperecherea perusilor

In sfarsit vati hotarat sa imperecheati doi perusi ei bine trebuie sa stiti ca nu este simplu de loc daca femela nu accepta masclul va incepe sa il bata poate chiar sa omoare masculul daca in sfarsit ati ''faurit'' cuplul perfect trebuie sa luati un cuib special de perus apoi mutati oul cu ceva fara miros de exemplu cu o manusa de plastic pentru ca va refuza oul daca are alt miros odata ce ati mutat un ou femela se va duce sa le depuna si pe clelalte acolo o trebuie sa puneti rumegus in interiorul cuibului daca femela da semne ca vrea sa se oua si nu poate puneti putin ulei de gatit la anus si un masaj la burtica unde se simte oul ca sa alunece oul daca nu faceti asta poate muri un papagal deal meu chiar a mierlito din cauza asta e multa munca dar satisfactia de la sfarsit e foarte mar daca puiul se imprieteneste cu tine de cand este mic va puteti juca cu el precum cu un catelus dar nu cu usa sau geamul deschis pentru ca poate sa fuga si nu il ma prindeti.

joi, 27 ianuarie 2011

zebra australiana

Zebrele australiene sunt niste pasari mici care ciripesc frumos le place sa se balaceasca sunt superbe masculii isi   coloreaza ciocul tot mai aprins ca sa zic asa pe masura ce se maturizeaza daca aveti o astfel de pasare e bine sa le luati un cuib care se suspenda sa se simta in siguranta cand dorm pe amea o cheama trompetuta daca va luati una va veti da seama de ce zebrele australiene dupa cum am mai spus au un penal superb orcine este interesat de una il incurajes sa cumpere una apropo sun foarte mici si simpatice jucause si ciripitoare sunt minunate daca vreti sa va tina cineva de urat totusi imediat dupa ce se trezesc incep cu TUTUTUTUTUTUTUTUTUTUTUTU si e destul de strident asa ca trebuie sa o puteti suporta  dar cum am mai spus sunt o companie placuta

animale

Dragi cititori acest blog este dedicat animalelor lumii acum sa vorbim de spre ele de exemplu perusii sunt   voarte iubitori unii oameni zic ca sunt animalele iubirii sunt si cei mai iubitori parinti sunt si papagalii mei preferati am tot luat cupluri sa se imperecheze pe cei din prezent ii cheama Kiki Cocoa Acrobatie si Sori Lori Sumo sumo pentru ca are sunci ma rog  perusii vor fii subiectul principal al blogului dar vom vorbii si de alte animale iar daca aveti nevoie de invormatii despre un animal anume nu ezitati sa intrebati de el la comentarii eu ma voi interesa citire placuta.