vineri, 28 ianuarie 2011

Labradorul Retriever

Labradorul Retriever isi are originile in provincia Newfoundland din Canada, fiind un caine de aport, iar mai tarziu, dupa antrenarea acestuia a fost folosit si pt. vanatoare. Pescarii il foloseau pt. aducerea spre tarm a plaselor in care era prins pele. Labradorul Retrever a ajuns pt. prima data in Europa, in Anglia, la jumatatea secolului al XIXX-lea, fiind adus de vasele pescaresti portugheze. Conform altei teorii, aceasta rasa a fost adusa cu mult inainte in Portugalia.Datorita acestor calitati, numerosi aristrocrati au detinut exemplare din aceasta rasa. Printre primii poseori din Anglia, de Labrador, s-a numarat si colonelul Peter Hawker, mai tarziu prin anii 1860 un numar mare de aristrocrati detineau astfel de caini devenind rapid preferatul iubitorilor de animale. Datorita aptitudinilor remarcabile de mare inotator, dar si pt. faptul ca era descurcaret in diverese medii, sunt mari castigatori la probele de aport si la probelor de caini utilitari.

Temperament

Labradorul Retriever este un caine iubitor, afectuos, calm si rabdator. Are un grad inalt de inteligenta, este loial si cooperant, cu o prezenta de spirit debordanta. Jucausi si mari iubitori de natura, ei adora sa se joace, mai ales in apa.

Au un excelent temperament, demn de incredere si sunt prietenosi, iubitori cu cei mici si toleranti cu alti caini. Tanjesc dupa afectiunea umana si este nevoie ca ei sa se simta parte a familiei. Labradorii sunt usor de dresat. Cativa s-ar putea sa fie rezervati fata de straini, iar daca nu doriti ca acest lucru sa se intample, de mici, Labradorii, ar trebui socializati foarte mult.

Acesti caini sunt mai degraba “strajeri” decat caini de paza, desi unii s-ar putea sa aibe talent innascut si pentru asta. Pot devenii distrugatori daca sunt lasati prea mult timp de capul lor. De pui Labradorul ar trebui invatat sa nu traga in lesa, deoarece au gaturi puternice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu